• i Cursus 'Veilig fietsen voor senioren'

  Een cursus over allerlei aspecten die te maken hebben met veilig fietsen. Zowel theorie als praktijk.

   

   

 • i De Fietsschool

  De Fietsschool van de Fietsersbond bemiddelt in het contact tussen fietsdocent en degene die een fietsdocent zoekt. De fietslessen worden zoveel mogelijk op maat aangeboden. Er is zowel de mogelijkheid om individueel les te krijgen als in een groep. 

  Kijk op de website of er een docent bij u in de buurt is: fietsdocenten.fietsersbond.nl

 • i Fietsinformatiedagen en e-bike dagen

  Praktische dagen waarin fietsvaardigheden op de (elektrische) fiets worden geoefend. Gecombineerd met theorie over (nieuwe) verkeersregels en lastige verkeerssituaties.

 • i Opfriscursus fietsvaardigheden

  We willen allemaal zo lang mogelijk op een veilige manier blijven fietsen en er zoveel mogelijk plezier aan beleven. Fietsen is gezond en houdt mensen mobiel. Daarom organiseert Veilig Verkeer Nederland in verschillende regio's in het land fietsvaardigheidstrainingen voor senioren.

 • i Opfriscursus verkeersregels

  Voor veel mensen is het al lange tijd geleden dat men zich voor het laatst bezig heeft gehouden met het leren van de verkeersregels. Om veilig aan het verkeer deel te nemen is het goed om de kennis van verkeersregels op te frissen.

  Veilig Verkeer Nederland biedt hiervoor een online zelftest, een opfriscursus van meerdere bijeenkomsten of een verkeersvoorlichting van één dagdeel.

 • i Rollatortraining en rollatorkeuring

  Werken de remmen van uw rollator optimaal? Neemt u een stoepje op de handigste manier? Heeft u een goede houding tijdens het lopen met de rollator?

  Met de controle van uw rollator tijdens de keuring en de praktische tips die u krijgt tijdens de training hoeft u zich ook in de toekomst geen zorgen te maken om te vallen. Voorkomen is tenslotte niet voor niets beter dan genezen!

  Wilt u meer weten over hoe u op een goede en veilige manier de rollator gebruikt binnen en buiten? Kijk dan in deze Valwijzer onder Veilig gebruik van de rollator