Driewielfiets

Bent u al eens (bijna) gevallen met de fiets en maakt dat u onzeker? Heeft u moeite uw evenwicht te bewaren? Als u op zoek bent naar een goede manier om langer te blijven fietsen en in beweging te blijven, dan is de driewielfiets misschien iets voor u.

Voor wie?

Een driewielfiets kan een goed alternatief zijn als u op zoek bent naar een goede manier om langer mobiel en in beweging te blijven, maar niet meer op een gewone of elektrische fiets kunt of durft te fietsen en (nog) niet toe bent aan een scootmobiel.

Wat krijgt u?

Een driewielfiets is een fiets met twee wielen aan de voor- of achterzijde. Door de drie wielen valt de fiets niet om. U hoeft geen evenwicht te bewaren. Een driewielfiets is verkrijgbaar in verschillende typen en maten, met en zonder versnellingen of trapondersteuning, met terugtraprem of handrem.

Ook van uw eigen (elektrische) fiets kan met een ombouwmodule een driewielfiets worden gemaakt, dat is vaak goedkoper dan een nieuwe driewielfiets.

 

Hoe komt u eraan?

Blijf Veilig Mobiel heeft een folder uitgebracht voor iedereen die meer wilt weten over de mogelijkheden van de driewielfiets. De folder is gratis te bestellen bij info@blijfveiligmobiel.nl en te downloaden via de link: media.blijfveiligmobiel.nl

En in dit filmpje komt u meer te weten over de driewielfiets: www.youtube.com

U kunt overwegen zelf een driewielfiets aan te schaffen. Via internet kunt u verschillende aanbieders van driewielfietsen vinden. Zoek op 'driewielfiets volwassenen'. U kunt op internet ook tips vinden bij het kopen van een driewielfiets. Maar u kunt ook uw fietshandelaar in de buurt vragen naar informatie over driewielfietsen.

Overweegt u een driewielfiets aan te schaffen? Tip: ga er dan eerst mee oefenen. Een driewielfiets voelt anders dan een gewone fiets of e-bike. Bovendien kunt u bekijken welk model driewielfiets bij u past. Mogelijkheden om de driewielfietsen uit te proberen: vraag naar de mogelijkheden bij leveranciers van driewielfietsen, of vraag uw fietsenhandelaar in de buurt.

Een ergotherapeut kan met u meedenken of een driewielfiets voor u geschikt is. Hij/zij kan tevens nagaan of u in aanmerking komt voor de vergoeding van een driewielfiets.