• i Driewielfiets

  Bent u al eens (bijna) gevallen met de fiets en maakt dat u onzeker? Heeft u moeite uw evenwicht te bewaren? Als u op zoek bent naar een goede manier om langer te blijven fietsen en in beweging te blijven, dan is de driewielfiets misschien iets voor u.

 • i Hulpmiddelenwijzer

  Hulpmiddelen voor binnen- en buitenshuis die uitkomst bieden bij het uitvoeren van alledaagse activiteiten en het comfortabel en veilig wonen.
  Er zijn veel hulpmiddelen op de markt waardoor het niet altijd eenvoudig is te vinden wat u echt nodig heeft.

 • i Loopfiets voor senioren

  Loopt u wat moeilijker? Dan kunt u baat hebben bij een loopfiets. Het lopen kost veel minder moeite waardoor u langere afstanden kunt afleggen dan u gewend bent. Uw lichaamsgewicht wordt door het zadel gedragen waardoor de gewrichten in uw benen worden ontlast. U hoeft alleen uw benen heen en weer te bewegen om vooruit te komen.

  De loopfiets heeft de status van een loophulpmiddel (zoals bijvoorbeeld een rollator) en u mag dus met de loopfiets op het trottoir en in de winkel komen.

 • i Veilig de stoep op met de rollator

  De tekst "Hoe kan u op een veilige manier stoepranden en drempels op en af" laat zien hoe u veilig met de rollator een stoep op en af loopt.

   

 • i Veilig op pad met de rollator

  Deze informatiekaart geeft u stapsgewijs, in woord en beeld, uitleg over hoe u veilig op pad kunt met de rollator.

  Op de kaart staan de volgende tips:

  1. Stel uw rollator goed af en zorg voor een juiste houding
  2. Zet uw rollator op de parkeerrem
  3. Loop de stoep op en af op de juiste manier
  4. Leef veilig in en om het huis
  5. Meld onveilige situaties bij uw gemeente
  6. Bezoek regelmatig een professional voor een check

   

  Website: www.patientenfederatie.nl

 • i Wandelstok en rollator

  Als het lopen verslechtert en u meer moeite krijgt om zich te verplaatsen kan het zijn dat een loophulpmiddel een uitkomst biedt. Misschien loopt u al met een loophulpmiddel. Soms is het echter lastig om te bepalen wat het juiste moment is om een loophulpmiddel in te zetten. Vooral als het lopen geleidelijk achteruitgaat.