Loopfiets voor senioren

Loopt u wat moeilijker? Dan kunt u baat hebben bij een loopfiets. Het lopen kost veel minder moeite waardoor u langere afstanden kunt afleggen dan u gewend bent. Uw lichaamsgewicht wordt door het zadel gedragen waardoor de gewrichten in uw benen worden ontlast. U hoeft alleen uw benen heen en weer te bewegen om vooruit te komen.

De loopfiets heeft de status van een loophulpmiddel (zoals bijvoorbeeld een rollator) en u mag dus met de loopfiets op het trottoir en in de winkel komen.

Voor wie?

De loopfiets is geschikt voor mensen die moeite hebben met (ver) lopen of problemen hebben met lang staan. Een rolstoel of scootmobiel is nog niet nodig en een rollator heeft niet uw voorkeur of het lopen met de rollator is te belastend voor uw gewrichten.

Ook mensen met een beperkt inspanningsvermogen (bv. mensen met COPD of hartklachten) en mensen die niet meer kunnen of durven fietsen kunnen baat hebben bij een loopfiets.

Wat krijgt u?

Er zijn loopfietsen van diverse merken en aanbieders. Er zijn ook elektrische loopfietsen in de handel.

Mocht de loopfiets toch niet iets voor u zijn: er zijn ook driewielfietsen. Als u hier meer informatie over wilt klik dan op www.valwijzer.info

 

Hoe komt u eraan?

U kunt op internet aanbieders van loopfietsen vinden. Zoek op 'loopfiets volwassenen' of 'loopfiets senioren'. Er zijn ook elektrische loopfietsen in de handel.

Op YouTube kunt u filmpjes bekijken over loopfietsen. Zoek op 'loopfiets volwassenen' of 'loopfiets senioren'.

Is een nieuwe loopfiets te duur? Er worden ook tweedehands loopfietsen aangeboden, bijvoorbeeld via Marktplaats.

Wilt u de loopfiets regelmatig meenemen in auto, bus of trein? Let dan bij aanschaf op dat de fiets  opvouwbaar is en licht in gewicht.