Tai Chi

Een uit China afkomstige bewegingskunst die tot op hoge leeftijd beoefend kan worden. Het ouder worden brengt vaak een wat minder soepel bewegingsapparaat met zich mee. Ook reageert men wat minder snel en adequaat. Hierdoor ontstaat onzeker staan en lopen en dus ook angst om te vallen.

De rustige, vloeiende bewegingen ontspannen het hele lichaam en leiden tot het krijgen van meer energie, een betere houding, een beter evenwicht, sterkere botten en spieren. Ook uw geest ontspant, u bent zich dan beter bewust van uw balans en lichaamshouding. U bent zich eerder bewust van wat u aan het doen bent én u bent zich beter bewust van waar uw grenzen liggen. Zo voelt u sneller wanneer u vermoeid raakt en dus kunt u op tijd rust kunt nemen. U zult alles rustiger aan doen en meer bedachtzaam hierdoor kunt u vallen voorkomen of uw angst om te vallen verminderen.

Voor wie?

De bewegingen worden zeer langzaam uitgevoerd en blessures zijn zo goed als uitgesloten. Dat maakt Tai Chi geschikt voor iedereen en voor alle leeftijden.

Ook als u een lichamelijke beperking heeft en gebruik maakt van een rollator, rolstoel of scootmobiel, kunt u Tai Chi beoefenen. Vraag naar de mogelijkheden bij een Tai Chi docent bij u in de buurt.

 

Wat krijgt u?

Hoe komt u eraan?

Zoek een Tai Chi docent bij u in de buurt, via internet zijn deze te vinden, maar ook uw wijkblad vermeld vaak beweegactiviteiten bij u in de buurt. Ook de gemeentegids geeft informatie over beweegactiviteiten.

Voor gemeente Nijmegen kunt u tevens wegwijzer024.nl raadplegen.

Op YouTube www.youtube.com zijn veel filmpjes te vinden van Tai chi. Zoek op Tai Chi voor senioren.