• i Ergotherapie

  Ergotherapeuten adviseren en begeleiden mensen in het opnieuw uitvoeren van hun dagelijkse activiteiten als dat niet meer lukt door lichamelijke of psychische problemen. Bijvoorbeeld door ouderdomsklachten (verminderd zicht, verminderde kracht, problemen met bewegen en dergelijke) maar ook bijvoorbeeld als gevolg van niet aangeboren hersenletsel of een burn-out / depressie..

  De begeleiding kan bestaan uit hulp bij simpele handelingen als eten en aankleden, maar ook meer complexe handelingen die te maken hebben met revalidatie na een ongeluk.

 • i Uw gezichtsvermogen

  Door een goed gezichtsvermogen ziet u obstakels -en kunt u deze ontwijken-, en hebt u overzicht over uw directe omgeving en verder weg. Via uw ogen krijgt u "informatie" over hoe u in de ruimte staat en over hoe u beweegt. Daarmee is uw gezichtsvermogen een belangrijke factor voor het houden van uw balans, en voor veilig handelen.

  Het ouder worden verminderd zowel de gezichtsscherpte als ook de contrastgevoeligheid (bijvoorbeeld traptreden worden minder van elkaar onderscheiden).

  Ook slecht zicht door vieze brillenglazen of onvoldoende verlichting kunnen er voor zorgen dat u obstakels niet ziet en struikelt.

  Multifocale brillenglazen kunnen er bij het trap aflopen voor zorgen dat u de tredes van uw trap niet goed waarneemt, waardoor u kan vallen.