• i Cursussen en informatiedagen
 • i Driewielfiets

  Bent u al eens (bijna) gevallen met de fiets en maakt dat u onzeker? Heeft u moeite uw evenwicht te bewaren? Als u op zoek bent naar een goede manier om langer te blijven fietsen en in beweging te blijven, dan is de driewielfiets misschien iets voor u.

 • i Elektrische fiets, iets voor u?

  Overweegt u een elektrische fiets aan te schaffen? Lees hier meer over waar u op moet letten, de risico's van de elektrische fiets en cursussen fietsen op een elektrische fiets.

 • i Fit en veilig op de fiets

  Fietsen is gezond en zorgt ervoor dat u langer fit en mobiel blijft. Door te fietsen blijft u in goede conditie waardoor u veiliger en makkelijker mee kunt komen in het verkeer. Lees hier meer over hoe u veilig en fit kunt blijven fietsen.

 • i Tips fietsen bij gladheid

  Al is er nog zo goed geveegd en gestrooid, u zult als fietser in Nederland regelmatig gladde wegen tegenkomen. Om ongelukken te vermijden kunt u de volgende maatregelen nemen:

  1. Zet het zadel lager
   Zo kunt u beter met uw voeten bij de grond zodat u eerder steun kunt zoeken wanneer u dreigt te vallen.
  2. Laat wat lucht uit de banden lopen
   Zachte banden zijn breder en geven net wat meer grip. Fietst u, net als veel andere Nederlanders, standaard op te zachte banden, dan hoeft u dat niet te doen.
  3. 'Lees' het wegdek
   Let tijdens het fietsen extra goed op. Glinsteren de klinkers of het asfalt, dan is de kans groot dat daar een laagje ijs ligt.
  4. Houdt afstand van de rand van de weg
   Juist aan de rand van de weg hopen sneeuw en ijs zich vaak op.
  5. Bereid uw reis goed voor
   Veel gemeenten zetten op hun websites de straten waar goed gestrooid of geveegd wordt. Op de Routeplanner van de Fietsersbond zijn ze makkelijker te vinden. Ga voor u op weg gaat even zitten en plan een route langs zoveel mogelijk schone straten.
  6. Schaf winterbanden aan
   Steeds meer bandenfabrikanten bieden ook winterbanden aan, soms zelfs met ingebouwde spikes. Ze zijn misschien wat duur, maar helpen wel. Lees er hier meer over.
 • i Tips voor een veilige fiets

  In de brochure '10 tips voor een veilige fiets' van Veilig Verkeer Nederland staan tips hoe de fiets veiliger en comfortabeler kan en wat u kunt doen om valpartijen te voorkomen.