• i Antislipmateriaal

  Antislipmateriaal voorkomt glijpartijen op gladde vloeren of in bad.

 • i Film door senioren deel 1

  Dit filmpje is gemaakt door drie spontane dames uit Nijmegen. Zij hebben zelf in beeld gebracht wat volgens hen gevaarlijke situaties zijn in de diverse woonruimtes in huis en geven diverse tips om niet te vallen.
  www.youtube.com

 • i Gidslicht in uw huis: Gight

  Wilt u 's nachts veilig opstaan, en in het donker veilig naar het toilet kunnen gaan?

  Gight is een slim gidslicht. Gight schakelt automatisch aan bij nachtelijk opstaan. Het pad van licht reikt van bed tot toilet. Een snoer van letlampjes maakt het pad zichtbaar. 's Gight roept een persoonlijk noodnummer aan bij een val.

  Gight verkleint zo het nachtelijk valrisico, de angst om te vallen, en de kans om in een sociaal isolement te geraken.

 • i Hulpmiddelenwijzer

  Hulpmiddelen voor binnen- en buitenshuis die uitkomst bieden bij het uitvoeren van alledaagse activiteiten en het comfortabel en veilig wonen.
  Er zijn veel hulpmiddelen op de markt waardoor het niet altijd eenvoudig is te vinden wat u echt nodig heeft.

 • i Personenalarmering

  Een ongeluk zit in een klein hoekje; struikelen in de kamer, niet meer op kunnen staan en moeten wachten tot iemand u hoort of vindt. Personenalarmering biedt een oplossing: met één druk op de knop kunt u dag en nacht hulp inroepen.

  Personenalarmering kan ertoe bijdragen dat u langer zelfstandig thuis kan wonen. Daarnaast kan het uw gevoel van veiligheid vergroten.

 • i Rollatortraining en rollatorkeuring

  Werken de remmen van uw rollator optimaal? Neemt u een stoepje op de handigste manier? Heeft u een goede houding tijdens het lopen met de rollator?

  Met de controle van uw rollator tijdens de keuring en de praktische tips die u krijgt tijdens de training hoeft u zich ook in de toekomst geen zorgen te maken om te vallen. Voorkomen is tenslotte niet voor niets beter dan genezen!

  Wilt u meer weten over hoe u op een goede en veilige manier de rollator gebruikt binnen en buiten? Kijk dan in deze Valwijzer onder Veilig gebruik van de rollator

 • i Tips voor goede schoenen

  Goede schoenen zijn belangrijk. Niet alleen om goed en lekker te lopen, maar ze kunnen ook voorkomen dat u struikelt of valt. Zorg er dus voor dat u letterlijk stevig in uw schoenen staat!

 • i Trippelstoel

  Wanneer u onvoldoende kracht in uw benen heeft om zich met behulp van hulpmiddelen binnenshuis te verplaatsen, kunt u gebruik maken van een trippelstoel. Een trippelstoel maakt het mogelijk om veilig door uw woning te bewegen.

 • i Veilig gebruik rollator

  Een rollator is een uitkomst voor iemand die (tijdelijk) problemen heeft met de balans bij lopen of het lopen niet lang volhoudt. Een rollator biedt steun, u voelt zich zekerder bij het lopen. Ook kunt u langere afstanden lopen omdat u onderweg kunt uitrusten op de zitting van de rollator. Bovendien kunt er spullen mee vervoeren.

  Om vallen te voorkomen is het belangrijk dat de rollator goed in hoogte is ingesteld; dat u weet wat de goede houding is achter de rollator; hoe u veilig over drempels of stoepen kunt lopen en hoe u het beste door een deur kunt gaan met een rollator.

  Filmpjes over al deze aspecten vind u hier: www.samenbeterthuis.nl

 • i Wandelstok en rollator

  Als het lopen verslechtert en u meer moeite krijgt om zich te verplaatsen kan het zijn dat een loophulpmiddel een uitkomst biedt. Misschien loopt u al met een loophulpmiddel. Soms is het echter lastig om te bepalen wat het juiste moment is om een loophulpmiddel in te zetten. Vooral als het lopen geleidelijk achteruitgaat.